İYTE Öğrencileri Büyük Ödülün Sahibi Oldu
Meme kanserinin erken teşhisi için giyilebilir teknoloji üreten İYTE öğrencilerinden oluşan Triwi ekibi, 100 bin TL değerindeki Elginkan Vakfı Büyük Ödülünü almaya hak kazandı.

ODTÜ Teknokent tarafından Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, 6 Ekim 2018 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında 55 girişimci ekip arasından Triwi ekibi, meme kanserinin erken teşhisi için geliştirdikleri mobil aplikasyon entegreli ve özel bir kumaştan üretilen sutyen tasarımıyla Elginkan Vakfı Büyük Ödülünü kazandı.

Alara Akçasız (Kimya Mühendisliği), Gökhan Kovanlılar – Bengisu Sağlam (Elektrik-Elektronik Mühendisliği), Ataberk Tozak(Makine Mühendisliği )’tan oluşan Triwi ekibi ayrıca Onedio reklam ödülüne de layık görüldü.

Yarışmada büyük ödülü alan ekip adına konuşan Alara Akçasız “Geliştirdiğimiz ürün henüz prototip aşamasında ancak teorik testleri tamamladık ve üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 17.10.2018 11:15

Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO Bimer İYTE'de Ne Nerede?