Biyolojik İlaç Üretim Çalıştayı
İYTE Biyomühendislik Bölümü, Teknopark İzmir ve Florabio A.Ş. firmasının koordinatörlüğünde 3-4 Ekim 2018 tarihlerinde biyolojik ilaç üretimi ile ilgili çalıştay düzenlenecek. Etkinlik dili İngilizce olan “Biopharmaceutical Production: An Interactive Workshop – You Ask Experts Answer (BPW-2018)” başlıklı çalıştay, uzun yıllar yurtdışı sektör deneyimine sahip konuşmacılar ile sektörden ve akademiden çok sayıda ilgilinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Çalıştayın Organizasyon Komitesinde yer alan İYTE Biyomühendislik Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal Bedir etkinlik hakkında şunları söyledi: “Sağlık sistemlerindeki değişim ve teknolojik alanda elde edilen gelişmeler, sağlık ve mühendislik bilimleri arasındaki etkileşimin artmasına neden olmuştur. Sağlık bilimlerinin multidisipliner yapıya bürünmesi ile sonuçlanan bu durum, tıp alanında elde edilen bilgi miktarının üstel olarak artmasını sağlamıştır. Biyoteknolojik yöntemler kullanılarak canlı sistemler ve/veya hücre bileşenleri ile üretilen biyolojik ilaçlar, ilaç sektöründe en hızlı büyüyen pazar olarak dikkat çekmektedir. Bu nedenle sektörde biyoteknoloji/ilaç firmaları tarafından hem Ar-Ge hem de üretim süreçlerinin geliştirilmesi çalışmalarına büyük yatırımlar yapılmaktadır. Dolayısıyla biyolojik ilaç sektörüne yeni girişlerin sağlanabilmesi veya var olan firmaların daha sağlam yer edinebilmeleri için üretim süreçlerinde karşılaşılan veya olası problemlere hızlı çözümler geliştirebilmek adına BPW-2018’i düzenleme kararı aldık. Etkinliği İYTE, Teknopark İzmir, İYTE Biyomühendislik ve Florabio A.Ş. iş birliği çerçevesinde yapıyoruz ve bu konuya ilgi duyan, bu konuda çalışan herkesi bekliyoruz.”

İYTE’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Çalıştay katılımcılara sektördeki başarı hikayelerinin ele alındığı etkinliklerin aksine, uzun yıllar yurtdışı sektör deneyimine sahip konuşmacılar ile karşılıklı tartışabilecekleri bir ortam sunacak.

Aynı ana tema altında farklı alt başlıklar ile gelenekselleştirilmesi hedeflenen çalıştay hakkında ayrıntılı bilgi almak için websitesini ziyaret ediniz.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 31.10.2018 10:43

Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO Bimer İYTE'de Ne Nerede?