İYTE, “Asya’nın En İyileri Listesinde”
İYTE, Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan “2017 Asya’nın En İyi Üniversiteleri” Sıralamasında yer alma başarısı gösterdi.

THE, Asya kıtasının en iyi 300 üniversitesini; araştırma etkisi, uluslararası görünüm, endüstri ve sanayi gelirleri, öğretim kalitesi, yayın performansı gibi farklı kriterlere göre listeledi. National University of Singapore (NUS), 2016’da olduğu gibi 2017’de de listenin ilk sırasında bulunurken, 2. ve 3. sıraları Çin’den Peking University ve Tsinghua University aldı. Türkiye’den 17 üniversitenin bulunduğu listeye, İYTE bu yıl ilk kez girdi ve 191-200 bandında yer aldı.

2016’daki listede 11 yükseköğretim kurumu bulunan Türkiye, bu yıl 17 üniversite ile temsil edildi. Özellikle teknoloji ve mühendislik odaklı üniversiteler, listenin üst sıralarında yer aldı.

Listede bulunan 17 Türk üniversitesi şunlar:

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 21.03.2017 14:23