Createch+ Etkinliğinde Endüstri 4.0 Konuşuldu
İnovasyon Topluluğunun katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen CreaTech+ etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlikte, çağın yeni endüstriyel vizyonu olarak kabul edilen “4. Sanayi Devrimi” diğer adıyla Endüstri 4.0 kavramına dikkat çekildi.

İnovasyonun ana unsurlarından olan teknoloji ve mühendislik temalı etkinlik, 14 -15 Mart 2017 tarihlerinde Kütüphane Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi. Öğrencilerle çeşitli sektör temsilcilerini bir araya getiren organizasyonda iş ve teknoloji dünyasının saygın üye ve akademisyenleri deneyimlerini aktardı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İnovasyon Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte; Samsung Kamu Sektörü & Dış İlişkiler ve Stratejiden Sorumlu Ülke Direktörü Dr. Erdem Erkul, Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, İntel Genel Müdür Yardımcısı Tunç Özgül, Bosh Termoteknik Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Özyeşilova, Egiad Melekleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Avni Yelkenbiçer gibi sektöre yön veren isimlerin aralarında bulunduğu konuşmacıların sunumları öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Createch Etkinliğinin ilk günü, İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden, Teknopark İzmir Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erten ve İnovasyon Topluluğu Başkanı Nurgül Tosun’un yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı.

İnovasyon kültürünü oluşturmak ve benimsetmek; yenilikçi fikirlerin önünü açarak, uygulanabilir ve sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla hazırlanan programda, sektörden katılanlar ve alanında uzman akademisyenler farklı konularda sunum yaptı.

Endüstrüyi ve bilginin üretildiği yer olan üniversiteyi aynı platformda buluşturmak öğrencileri inovatif düşünmeye yönlendirmek, olası fikir ve projeler için değerlendirme ortamı yaratmak ve sektör tecrübesi hakkında girişimci adaylarının bilgi sahibi olmasını sağlamayı amaçlayan etkinlik,  kapsamlı bir içeriğiyle katılımcılardan beğeni aldı.

İnovasyonun ana unsurlarından olan teknoloji ve mühendisliğin ön planda tutularak hazırlanan etkinlikte, eş zamanlı olarak IDEA101 yarışması, panel, seminer ve workshoplar, “Nasıl yaptım?” sunumları gerçekleştirildi. Ayrıca etkinlik boyunca şirket ve öğrenciler projelerini sergiledikleri standlar kurdu. İki gün boyunca süren etkinlikte çeşitli sektörlerden firmalar stantlar açarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Haber ile ilgili video için tıklayınız.

Son Güncelleme : Evrim Yakut 22.03.2017 10:44