Ayşe Kulin İYTE’ye Konuk Oldu
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yazar Ayşe Kulin, İYTE’ye konuk oldu.

Türkiye’nin en başarılı yazarlarından biri olan Ayşe Kulin ile Söyleşi etkinliğine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Eroğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özçelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Korel, Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sinem Bezircilioğlu, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. Kulin başta son romanı Kanadı Kırık Kuşlar olmak üzere eserlerinden söz etti ve davetlilerin sorularını yanıtladı.

Ünlü yazar, “Osmanlı’dan bugüne Türk kadınının değişim sürecini kendi büyükannesi, anneannesi ve annesinin hayatlarından kesitler aktararak anlattı. Erkeklerin kadınlara yükselmeleri için engel olduğunu belirten Kulin “Çalışarak zorlukları aşacak olan biz kadınlarız.” dedi.

Eserlerinden bahseden Kulin “Beni geliştiren, değiştiren kitaplarım var ve yazdığım hiçbir kitaptan pişman olmadım ama iyi ki yazdığım dediğim iki kitap var, bunlar Köprü ve Türkan” dedi.  Böyle bir günde Türkan Saylan’ı anmamak olmaz diyerek kitabın yazılma sürecini ve Türkan Saylan’ın topluma, insanlığa sunduğu hizmetlerden övgüyle bahsetti.

Söyleşinin sonunda ünlü yazar Ayşe Kulin’e İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden tarafından plaket verildi. Kitaplarını imzalayan Kulin, seyircilerle fotoğraf çekildi.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 08.03.2017 16:39