Prof. Dr. Muhittin Şimşek Konferans Verecek
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliğinin yanı sıra Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyet üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Muhittin Şimşek İYTE’de konferans verecek.

120’den fazla makalesi ve ayrıca 15 adet yayınlanmış kitabı bulun Prof. Dr. Şimşek’in “Cumhuriyet Tarihinde Sanayileşmenin Önündeki Engeller” konulu konferansı Kütüphane Gösteri Merkezinde gerçekleşecek.

Tarih: 9 Mart 2017 (Perşembe)
Saat : 13.00
Yer   : Kütüphane Gösteri Merkezi

Prof. Dr. Muhittin Şimşek

Muhittin ŞİMŞEK, 1965 yılında Nizip'te doğdu. 1985 yılında Üniversiteden mezun oldu. 1987 yılında M.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Eğitimi Anabilim Dalında, 1988 yılında ise İstanbul üniversitesi İşletme Fakültesinden Master dereceleri aldı. 1990 yılında Dünya Bankası bursu ile İngiltereye gönderildi. 1992 yılında Doktor, 1993 yılında Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent, 1999 yılında Profesör oldu.

Öğretim üyeliğinin yanı sıra, 1994-2000 yılları arasında  M.Ü. Döner Sermaye işletmesinin müdürlüğü yaptı. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin Müdürlüğüne atandı. 2003-2007arası TÜLOMSAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2003-2007 MEB Bakan danışmanlığı, Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirme Projesinde çalıştı. Çok sayıda yerli ve yabancı projelere başkanlık yaptı. 2007 yılında YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine ve kısa bir süre sonra aynı kurulun başkanlığına getirildi. 2008-2012 yılları arasında YÖK Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. 2013 yılında tekrar Üniversitelerarası Kurul tarafından YÖK üyeliğine seçildi ve YÖK Yürütme kurulu üyeliğine tekrar getirildi. Ayrıca 2008 yılından bu yana Kazakistan’da bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyet üyesi olarak, 2010 yılından bu yana da İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

“Devrim Otomobili” ile ilgili yaptığı çalışmalar, “Yarım Kalan Devrim Rüyası” adı altında TRT tarafından belgesel haline getirildi. “Kalem İle Kağıdın Aşkı” çalışması da yine TRT tarafından “Saklı Kentin Sırdaşı” ismiyle dört bölümlük belgesel halinde yayınlandı.

Kendi konusu ile ilgili olarak  çeşitli dergilerde yayınlanmış ve sempozyumlarda sunulmuş 120 'den fazla makalesi  ve ayrıca 15 adet yayınlanmış kitabı bulunmaktadır.

Prof. Dr. Şimşek  evli ve üç çocuk babasıdır..

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 16.02.2017 13:54