İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)kanunu kapsamında İYTE bünyesinde 30 Haziran 2016 tarihinde  İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi (İSGB) kuruldu.

Birim, işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek aynı zamanda iş kazası ve meslek hastalıklarının kabul edilebilir risk seviyesinde olmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyor.

Yıl süresince farklı periyotlarda yapılması planlanan eğitimler ile çalışanların iş sağlığı ve güvenlikleri konusunda, çalışanları bilinçlendirmek, olası iş kazalarına engel olmak ve acil durumlarda doğru müdahalenin yapılmasını sağlamak amaçlanıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde verilmesi planlanan eğitimlerin ilk ayağı 20 Aralık 2016 tarihinde Kütüphane Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.

İYTE İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitim kapsamında, İş Güvenliği Uzmanı Kamil Sever ve Ferhat Şeker,  “Acil Durumlar ve Acil Durum  Ekiplerinin Eğitimleri” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitimde, iş güvenliği nedir, acil durumlarda ne yapılmalı, personelin sağlığının yaptığı işe uygunluğu, iş yerine özgü tehlikeler, çalışanların iş güvenliği hakkında bilinçlendirilmesi, yangın ve çeşitleri, söndürme ve teknikleri, deprem ve korunma yöntemleri,  elektrik çarpmasına karşı alınması gereken önlemler gibi konulara yer verildi.

Sözlü anlatımın yanı sıra görsel örneklerle desteklenen eğitimler, farklı konu başlıklarında düzenlenmeye devam edecek.

Son Güncelleme : Evrim Yakut 21.12.2016 14:15