A-Z Liste
Site Haritası
 
HAKKINDA ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ AKADEMİK İYTE'M İLETİŞİM
Gıda Mühendisliği
Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği
Gıda Mühendisliği gıdaların işlenmesinde, saklanmasında, taşınmasında, pazarlanmasında, yeni ve işlevsel gıdaların üretilmesinde uygulama alanı bulan bir mühendislik disiplinidir.

Gıda mühendisleri yeni gıda işleme yöntemlerinin geliştirilmesi, beslenme değeri yüksek, kaliteli ve güvenli gıda üretimlerinin tasarlanması ve gerçekleştirilmesi, gıda üretim süreçleri ve işlemlerinin teknolojik ve ekonomik açıdan geliştirilmesinde çalışırlar.
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalınca yürütülen lisansüstü programların amacı; mühendis ve bilim insanlarını gıda mühendisliğinin gıda kalite ve güvenliği, gıda işleme teknolojisi, gıda paketleme, gıda ve bitki hücre biyoteknolojisi ve HACCP gibi farklı alanlarında eğitmektir. Mühendislik, Fen ve Veterinerlik Fakültesi lisans mezunları, lisansüstü eğitimleri için Gıda Mühendisliği Anabilim Dalına başvurabilirler.

Mezunlarımız kamuda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hıfzıssıhha Enstitüleri, belediyeler ve üniversitelerde çalışabilirler. Ayrıca, süt, et, yağ, alkollü ve gazlı içecekler, çikolata ve şekerleme, enzim ve maya, fermentasyon, hububat işleme ve meyve-sebze işleme endüstrisi alanlarında çalışan pek çok özel sektör kuruluşunda iş bulabilirler.

http://food.iyte.edu.tr/



Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu
Bölüm Başkanı
90(232)750 6196
ahmetyemenicioglu@iyte.edu.tr

 



 
Son Güncelleme : Doğan Evecen 24.04.2014 14:47
İçerik Sorumlusu : Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu  
 
Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO İzmir Üniversiteleri İYTE'de Ne Nerede?