A-Z Liste
Site Haritası
 
HAKKINDA ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ AKADEMİK İYTE'M İLETİŞİM
Gıda Mühendisliği
Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği

Gıda mühendisliği gıdaların işlenmesinde, paketlenmesinde, depolanmasında, taşınmasında ve pazarlanmasında; yeni nesil fonksiyonel gıdaların tasarım ve üretiminde; yenilikçi ve yükselen proseslerin ve teknolojilerin tasarım ve uygulanmasında birinci derecede katkı sağlayan bir mühendislik disiplinidir. Diğer mühendislik disiplinlerinden en büyük farkı gıda bilimleri, gıda teknolojisi, gıda biyoteknolojisi ve beslenme bilimlerinden yoğun olarak faydalanması ve pek çok diğer bilim alanıyla sürekli olarak interdisipliner çalışmalar yürütmesidir.

Gıda mühendisleri mevcut işleme yöntemlerinin mükemmelleştirilmesi, yeni nesil gıda işleme yöntemlerinin geliştirilmesi, beslenme değeri ve fonksiyonel özellikleri daha yüksek, daha kaliteli ve güvenli gıdaların tasarlanması ve üretimi, ve gıda üretimiyle ilgili her tür süreç ve işlemlerin etkinlik, verimlilik ve maliyet açısından optimizasyonu için çalışırlar.

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalınca yürütülen lisans programının başlıca amacı dünyada ve ülkemizde giderek önem kazanan fonksiyonel gıdalar, sağlıklı beslenme ve insan sağlığı konularında yüksek bir farkındalığa ve güncel bilimsel birikime sahip, teknolojiye hakim nitelikli mühendisler yetiştirilmesidir.

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalınca yürütülen lisansüstü programların başlıca amacı ise; mühendis ve bilim insanlarına gıda mühendisliği, gıda işleme teknolojileri ve biyoteknolojisi, gıda kalite ve güvenliği, moleküler mikrobiyoloji ve moleküler beslenme, biyomalzeme ve nanomalzemelerle ambalajlama gibi güncel alanlarında ileri düzeyde eğitim vermektir. Mühendislik, Fen Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi lisans mezunları, lisansüstü eğitimleri için Gıda Mühendisliği Anabilim Dalına başvurabilirler.

Mezunlarımız kamuda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hıfzıssıhha enstitüleri, belediyeler ve üniversitelerde çalışabilirler. Mezunlarımız ayrıca gıda işletmelerinde özel sektör kuruluşunda üretim; kalite kontrol; proje, araştırma ve üretim geliştirme departmanlarında iş bulabilirler.


http://food.iyte.edu.tr/



Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu
Bölüm Başkanı
90(232)750 6196
ahmetyemenicioglu@iyte.edu.tr

 



 
Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 15.05.2017 10:38
İçerik Sorumlusu : Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu  
 
Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO İzmir Üniversiteleri İYTE'de Ne Nerede?